« 40 jaar!»

Gepubliceerd op 28-02-2020

Vandaag word ik 40 jaar! 40 jaar jong, 40 jaar oud, het is maar hoe je het bekijkt. Maakt leeftijd iets uit voor hoe je overkomt? Of hoe goed ze naar je luisteren? Hoe oud of jong je er uit ziet maakt zeker uit bij de eerste indruk. Hoe groot je bent overigens ook.

Bij beide kom ik er niet goed vanaf. Ik zie er jonger uit dan ik ben (zeggen ze ?) en ik haal de 1,60 meter niet. Dan heb ik het nog niet over het feit dat ik een vrouw ben. Veel natuurlijk overwicht heb ik dus niet cadeau gekregen. Na afloop van iedere training of lezing komt er wel iemand naar me toe met de opmerking 'Je bent veel kleiner in het echt dan je net leek'.

Ook over mijn leeftijd is vaak verwarring. Ik klínk dus blijkbaar niet klein en jong. Goed nieuws, het maakt helemaal niets uit hoe groot of klein, oud of jong je werkelijk bent. Het maakt wél uit hoe je staat, ademt, praat, kijkt en klinkt. En gelukkig maar want ook kleine mensen hebben best wel iets zinnigs te zeggen soms ?. Ik ga vieren dat ik deze mooie leeftijd heb gehaald en een pot anti-rimpelcréme aanschaffen voor de zekerheid.

#KleinMaarDapper #Stem #StemTraining #PresentatieTraining #40jaar #TrainingsburoWijs%MCEPASTEBIN%

post-40-jaar-1583136856.jpg